Anatomía de un imperio: Estados Unidos y América Latina (2019)
Reflexió sobre el problema de l'imperialisme nord-americà i les relacions que aquest va establir amb l’Amèrica Llatina, des del final del segle XIX fins al principi del XXI. La primera part aplega articles que giren entorn de l'exploració dels orígens de l'expansionisme territorial dels Estats Units, i l'anàlisi d'algunes de les respostes que van sorgir a l’Amèrica Llatina a l'avanç del colós ianqui que donaren lloc als moviments crítics de l’anomenat antiimperialisme llatinoamericà. La segona part reuneix una sèrie d'estudis centrats en la complexitat que va adoptar l'imperialisme nord-americà en la segona meitat del segle XX. S'analitza l'actuació imperialista dels Estats Units a l’Amèrica Central i Sud-Amèrica abans i després de la Segona Guerra Mundial, i es projecta llum sobre la complexa dinàmica existent entre el reforç de l'hegemonia estatunidenca i la resistència antiimperialista de diferents actors regionals.
Keywords: Imperialisme; Els Estats Units; Amèrica Llatina; Resistència cultural