Diario cinematográfico de Márgara Averbach (2025)
A partir de les ressenyes de pel·lícules i sèries publicades per l’autora en Facebook entre 2015 i 2022, es plantegen, entre altres qüestions, les preguntes següents: en quin sentit són diferents les ressenyes que es publiquen en diaris i revistes, de les que apareixen en xarxes socials com Facebook?; quines raons porten a escriure-les o deixar de fer-ho?; quines relacions s’estableixen amb el moment i l’entorn en què apareixen (per exemple, la pandèmia), i amb els lectors i lectores?; les seues respostes, són més directes que les que es reben quan es publica una ressenya en diaris o revistes?; quins canvis imposa en el gènere “ressenya” la relativa brevetat dels textos en Facebook?; quina idea projecta o explicita qui els escriu sobre l’entitat “ressenya”? En aquesta recopilació s’intenta pensar aquests i altres problemes des d’un punt de vista pràctic, emocional i a vegades, també teòric, des dels coneixements i les preferències personals de Márgara Averbach, una de les estudioses més importants de la literatura i cinema nord-americans contemporanis.
Keywords: assaig; Estats Units; cultura; política; crítica; cinema