En los Tres Reinos: encuentros de ciencia, arte y patrimonio (2025)
El trifini dels Tres Regnes és una fita on coincideixen les terres d’Aragó, Castella i València. Un punt on es toquen el Racó d’Ademús a València, el senyoriu de Moya a Conca i la comarca del sud de Terol, pertanyents històricament als regnes de València, Castella i Aragó. Comparteixen un territori de frontera amb diverses característiques pròpies de cadascun dels espais, però també amb elements comuns forjats a través dels segles. Una “ratlla” que no separa i que ha establert vincles culturals, lingüístics i afectius. Diversos col·lectius locals, juntament amb ajuntaments de la zona i les universitats de València, Castella-La Manxa i Saragossa, organitzen trobades i accions en pro de la investigació, el desenvolupament cultural i l’empoderament territorial. Aquest llibre és reflex d’aquesta tasca, una visió sobre les nostres respectives terres des de la història, la geografia, els costums, la gastronomia, les llengües, l’art, l’arquitectura, etc.
Keywords: ciència; art; patrimoni