Les Corts Generals de 1645: Volum I, II i III (2025)
L’any 1645 les Corts Valencianes forals es van reunir per última vegada. A aquella darrera convocatòria es dedica aquesta extensa edició. L’assemblea va tenir lloc quatre segles després que Jaume I conquerís la ciutat de València i seixanta-dos anys abans que s’abolissen els furs i es posàs punt i final al règim foral valencià. Les Corts van mantenir les seues funcions com a principal organisme de representació política del regne de València durant tot el període que va formar part de la Monarquia dels Àustria i no foren suprimides fins al 1707, ja sota el govern de la dinastia Borbó.
Keywords: historiografia; història medieval; fonts històriques