Narrar la herida: Deudas con la memoria en la narrativa contemporánea de mujeres (2025)
En un context de crisis creixents, la narrativa femenina contemporània s’erigeix com una eina per a comprendre les diverses formes en què les dones aborden, desafien i subverteixen realitats adverses. Aquest volum vol reivindicar el valor de les veus de dones contemporànies que, amb la vista en el futur, reclamen el seu passat i el seu present visibilitzant els deutes de representació i record que perduren en l’actualitat. Es traça, en conseqüència, una genealogia literària que dona veu a les moltes violències estructurals que invaliden i homogeneïtzen l’experiència femenina com a mitjà per a recuperar espais de representació des d’on demanar reconeixement, (re)escriure l’experiència i (re)articular la seua subjectivitat.
Keywords: crisi; literatura contemporània; dones escriptores; memòria; gènere