La Tragedia de San Hermenegildo y otras obras del Teatro Español de Colegio: (2 vols.) (2024)
Poc llegit i quasi totalment inèdit està el teatre de col·legi dels jesuïtes d’Espanya. Potser poc llegit per inèdit, és a dir, de difícil accés. Oferim al lector i a l’estudiós la ràpida trajectòria d’aquesta pràctica escènica en la segona part del s. XVI; els autors més representatius: P. Acevedo, J. Bonifacio, F. Ximénez i F. d’Àvila amb M. de la Truja i J. de Arguijo; peces de diversos gèneres: comèdia (o tragèdia, o tragicomèdia) al·legòrica: Metánea; acte sacramental: Dança per al SSmo. Sagrament; ègloga: Col·loqui de Moisés; joguet còmic: Diàleg a la Vinguda del P. Visitador a les Escoles i la joia del teatre espanyol de col·legi del s. XVI: la Tragèdia de San Hermenegildo, que ocupa tot el tom II. Lligen, imaginen, commoveu-vos, riguen... com els xics que feien aquest teatre i gaudien amb ell.
Keywords: textos teatrals hispànics; literatura espanyola; edició crítica