La enjambre Mala soy yo, el dulce panal mi obra: Veintinueve loas inéditas de Lope de Vega y otros dramaturgos del siglo XVI (2024)
Les lloes que ací es publiquen procedeixen d’una col·lecció manuscrita de textos teatrals dels anys 1585-1595 que ha quedat fins avui pràcticament desconeguda. Aquest conjunt de textos revela com, en aquells anys de finals del segle XVI, les lloes van exercir un paper destacat en la defensa i propaganda del teatre professional, i com Lope de Vega va participar en primera persona en la contesa. Al costat de les lloes que es dediquen a la defensa ben argumentada del nou art dramàtic (moltes de les quals escrites pel mateix Lope), apareixen ací realitzacions molt diferents per temàtica i nivell estilístic i retòric, que llancen nova llum sobre una etapa important i fins ara poc coneguda en l’evolució del gènere.
Keywords: textos teatrals hispànics; literatura espanyola; edició crítica