Cuatro comedias celestinescas (2024)
La Celestina va ser per a molts dramaturgs del segle XVI un poderós estímul literari i una incitant font d’inspiració. En el present volum s’ofereix l’edició cuidada i rigorosa de quatre obres dramàtiques poc conegudes que, a part els seus intrínsecs i sorprenents valors teatrals, il·lustren significativament aqueix cridaner fenomen històric-literari. Les tres primeres — la Comedia Tesorina, la Comedia Tidea i el Auto de Clarindo — adaptaran el model celestinesco al motle de la trama amorosa, escenari urbà i final feliç. La Comedia Pródiga, per part seua, utilitzarà la dada celestinesco com un ingredient més de la variada galeria de tipus, anècdotes i peripècies que retrata escènicament.
Keywords: textos teatrals hispànics; literatura espanyola; edició crítica