El estudio del artista en la literatura del siglo XIX: Liminalidad, género y sociedad (2025)
És inqüestionable la importància que tingué l’espai de l’estudi de l’artista en la literatura del segle XIX com a lloc on els autors podien dissentir i articular opinions diferents d’aquelles que eren considerades com a “normals” per les regles socioculturals de l’època. A través de la perspectiva crítica d’allò liminal, la fenomenologia i la teoria de l’acoblament, aquest volum presta especial atenció a la forma en què aquest espai marca el rumb d’algunes narratives a nivell internacional i en reivindica la rellevància, que ha tendit a ser més o menys ignorada fins ara.
Keywords: Liminalitat; Estudis de gènere; Teoria de l'Assemblatge; Henry James; Oscar Wilde; Anne Brontë; Nathaniel Hawthorne; Émile Zola; Emilia Pardo Bazán