Heinrich von Kleist: Crisis y modernidad (2013)
El marc temàtic d'aquest volum parteix d'un concepte de Modernitat literària en sentit ampli. Pressuposant que la crisi és un fenomen inherent a eixa incipient Modernitat, la figura i l'obra de Heinrich von Kleist (1777-1811), amb el seu caràcter contradictori i apassionat, se'ns mostren més que mai com un destacat exponent d'aquesta crisi. El present treball ofereix un ampli ventall de contribucions sobre aquest autor que posen de manifest tota la complexitat i modernitat de la seua vida i la seua obra. Aquest volum congrega a un nodrit nombre d'especialistes en l'obra de Heinrich von Kleist procedents de diferents universitats espanyoles i alemanyes, al costat de representants de les últimes tendències de la crítica literària. S'ofereix una panoràmica de l'àmplia recepció que ha sigut objecte l'obra d'aquest autor, dins i fora de les fronteres alemanyes.
Keywords: literatura alemanya; anàlisi literari; monografia acadèmica