Una introducción a la teoría de la dispersión óptica (2024)
Un dels aspectes fonamentals de la història de la física és l'estudi de la interacció entre la llum i la matèria, les manifestacions de la qual més notables són la dispersió cromàtica i l'absorció de llum. Aquest manual presenta, amb divers grau de detall i intentant connectar-les entre si, les teories clàssica i semiclásica, així com la teoria quàntica antiga, a més d'incloure un últim capítol dedicat específicament a la història de la dispersió òptica.
Keywords: dispersió òptica; índex de refracció; òptica no lineal; òptica quàntica