La mujer enferma: Icono de la modernidad (2025)
En la història de la cultura occidental, la consideració de la malaltia com a tema de representació es fa evident amb l'arribada de la modernitat. És a la fi del segle XIX quan els diferents tractaments que la centúria interpreta entorn del patològic desemboquen en la visualitat, diferenciant-se els seus significats i tractaments. En aquest treball ens aventurem a desgranar com l'àmbit de la representació va fer de la dona malalta una icona de la modernitat. El punt de partida és la relació establida entre el gènere i la malaltia, per a demostrar com a la fi del segle XIX la condició del patològic es va associar a la idea construïda del femení.
Keywords: art; fi de segle; visualitat; gènere; malaltia; dona malalta