Estéticas perdidas: Un encuentro con las sensibilidades olvidadas (2024)
‘Estéticas perdidas’ convida a desfer el relat habitualment assimilat per les històries de les idees estètiques, a trencar amb la linealitat del discurs temporal de les idees filosòfiques, amb l’encadenament forçat d’autors que se succeeixen en una causalitat generalment acceptada. No es tracta d’oferir un altre relat, d’oposar una història alternativa a la història assumida de les idees estètiques, sinó de fer visibles alguns dels buits, les sendes perdudes, els espais i temps que han quedat ocults, parcialment o totalment, en la narració acadèmica.Els vint-i-dos capítols que componen aquest llibre s’endinsen en el pensament de sengles autors i autores que d’alguna manera han estat relegats o infravalorats per la tradició moderna i contemporània de la reflexió estètica, quan no pel seu propi temps, sense pretendre abordar tot allò perdut, tot allò oblidat.La lectura atenta d’aquestes pàgines desvela plantejaments que es desvien dels vectors traçats per la història escrita de la filosofia, idees que en molts casos contradiuen els sentits acceptats, valors aliens –fins i tot oposats– als aprovats per la història de l’art i l’estètica filosòfica.
Keywords: estètica moderna; estètica contemporània; història de l'estètica; sensibilitat estètica