Objetos celestes para telescopios : Guía de campo (2023)
L’astronomia és la ciència que ens permet trobar el nostre lloc en l’Univers. Pensar que d’alguna manera el destí de la Humanitat està lligat al de l’Univers ens ha portat a preguntar-nos per la naturalesa d’aquest i a voler conèixer-lo. La magnificència del cel estrellat és d’una bellesa que rarament escapa als esperits inquiets i contemplar-lo és com escapar de la quotidianitat de la nostra existència. Des de la invenció del telescopi, l’avanç en la ciència astronòmica ha sigut continu i progressiu; aquest senzill instrument és la nostra porta d’entrada a les riqueses del cosmos. Així doncs, aquest llibre pretén servir, d’una banda, d’iniciació al coneixement del firmament i, d’una altra, de guia per a l’astrònom amateur que vulga trobar amb facilitat els objectes celestes accessibles amb un senzill telescopi per a aficionats.
Keywords: Astronomia; Física; Mapa estel·lar; Observació astronòmica; Astronomia 'amateur'