Espejo de príncipes y de la justicia: Volumen I (2023)
El ‘Speculum Principum ac Iustitiae’, de Pere Belluga, és un text escrit en llatí la primera meitat del segle XV i imprès quasi cent anys després, en 1530. És considerat el primer tractat sobre les Corts valencianes. En aquesta obra, Belluga analitzava el funcionament del parlamentarisme valencià en la baixa edat mitjana, un sistema polític pactista contrari als corrents d’incipient autoritarisme monàrquic. Els seus continguts van ser un referent jurídic i doctrinal per a molts lletrats i polítics de l’edat moderna.
Keywords: legislació; història medieval; jurisprudència