Ciudadanía, comunicación y pandemia: Respuestas digitales a la crisis de la COVID-19 (2023)
Durant la crisi de la COVID-19 es van posar en pràctica múltiples iniciatives tecnològiques de caràcter solidari per part de la ciutadania i dels activismes –de forma organitzada o individual– que, mitjançant l’ús d’internet, perseguien diversos objectius: la defensa de col·lectius vulnerables, la satisfacció de les necessitats materials i socials de la població, el suport als serveis públics i el sistema de salut o la visibilització de les desigualtats i els problemes específics sorgits arran de la pandèmia. Aquestes aportacions contribueixen a comprendre la genealogia de les mobilitzacions socials tant en el context espanyol com llatinoamericà i permeten reconèixer les característiques concretes d’aquesta etapa com una continuació de les tendències i repertoris iniciats en el 15M de 2011 i que s’han anat sofisticant en l’última dècada.
Keywords: cultura; era digital; societat; esfera cultural; Covid-19; tecnologies