Arte del siglo XIX (1760-1910) (2021)
Plantejat com un manual de referència per a l’alumnat del grau d’Història de l’Art, concretament de l’assignatura Història de l’art del segle XIX, aquest llibre s’ha concebut des d’una perspectiva didàctica; per això, s’ha establert una cronologia que abasta des de 1760, moment en què comencen a produir-se una sèrie d’esdeveniments fonamentals per entendre les diferents manifestacions artístiques de la primera meitat del segle XIX, fins a 1910, data que s’ha convingut historiogràficament com el moment en què finalitza el desenvolupament del modernisme i s’afermen les avantguardes del segle XX. A més, s’ha considerat imprescindible posar en relació els diferents moviments artístics amb altres manifestacions culturals contemporànies, així com amb els canvis polítics, econòmics i socials.
Keywords: Manual; Història de l'Art; Art del segle XIX