Objetos celestes para prismáticos (2019)
En aquesta guia, pensada per a acompanyar-nos en l’aventura de descobrir el cel i concebuda i organitzada per a ser utilitzada durant l’observació, els objectes celestes apareixen agrupats per constel·lacions, i aquestes, al seu torn, per l’època de l’any en la qual són visibles. En cada constel·lació se situen i descriuen els objectes de més interès i bellesa, amb comentaris molt pràctics per a identificar-los i apreciar-ne les característiques més notables. A més dels anomenats objectes de cel profund (cúmuls, nebuloses i galàxies), també ens presenta les estrelles dobles que poden ser separades amb prismàtics i una selecció d’estrelles variables de carboni. La informació sobre les referències històriques i mitològiques de cada constel·lació afegeix un coneixement cultural que complementa la pura contemplació dels astres. Al final del volum s’aborden altres aspectes d’interès científic i s’ofereixen nombroses taules amb dades d’utilitat per a les observacions.
Keywords: Astronomia; Guia d'observació; Constel·lacions; Estreles; Cel profund