Teorías del arte contemporáneo: Una introducción (2021)
L’art contemporani gaudeix d’actualitat. Es pot dir que no hi ha ciutat que no hi dedique un centre. Hi ha múltiples càtedres i projectes d’investigació destinats a estudiar-lo. Però, què significa exactament el concepte d’art contemporani i a quina contemporaneïtat fa referència? Amb aquest llibre, Juliane Rebentisch es proposa introduir, des d’una teoria de l’art entesa com a projecte crític, un debat encara en curs sobre qüestions que són fonamentals tant a nivell teòric-artístic com estètic. Fent ús d’eines teòriques que provenen de la filosofia, de les disciplines particulars de la ciència de l’art, de la crítica, dels curadors i dels artistes, el seu objectiu és contribuir al desenvolupament d’un concepte normatiu de l’art contemporani.
Keywords: Art contemporani