Insuficiencia cardiaca (2020)
La insuficiència cardíaca és una síndrome clínica molt prevalent que s’origina per causes diverses i presenta una elevada morbimortalitat. Les cures específiques que necessiten els pacients afectats requereixen recursos elevats i mitjans que s’adeqüen a la magnitud del problema, especialment quan es consideren les persones de més edat, amb elevades taxes d’hospitalització i reingressos, i amb limitacions importants en la qualitat de vida. En les últimes dècades hi ha hagut avanços notables que permeten oferir millor control dels símptomes, millores en la qualitat de vida i major supervivència; no obstant això, continua sent necessari progressar en la prevenció i organització de l’atenció sanitària, disposar de nous paràmetres diagnòstics i pronòstics que faciliten les decisions terapèutiques i aconseguir més adherència als tractaments recomanats per a poder reduir l’elevada morbimortalitat associada. Aquesta obra, coordinada pels professors de la Universitat de València J. Núñez Villota, F. J. Chorro Gascó, V. Bodí Peris i J. Sanchis Forés, reuneix els aspectes més rellevants d’aquesta patologia i ofereix una visió actualitzada dels criteris diagnòstics, les causes, la fisiopatologia, els mètodes per a avaluar el risc, la relació amb altres patologies i comorbilitats i les opcions terapèutiques disponibles, elements necessaris per a proporcionar una atenció adequada als pacients amb insuficiència cardíaca.
Keywords: Comorbiditat; Malaltia cardíaca; Cardiologia; Solucions mèdiques; Patologia cardíaca; Pacients amb afecció cardíaca