Carlos V en Cerdeña: Edición de cartas, introducción y notas (2021)
Aquesta edició de seixanta-nou cartes inèdites conservades en l’Arxiu General de Simancas, la Biblioteca Nacional d’Espanya i la Real Biblioteca de Madrid permet llançar nova llum sobre els vincles i conflictes de l’aristocràcia i l’alt clergat de l’illa de Sardenya amb les corts de Carles V i Felip II. Aquesta correspondència, intercanviada entre Jerónimo de Aragall, Antioco Bellit, Jaime Montanyans, Antoine Perrenot de Granvelle i d’altres destacats personatges de mitjan segle XVI, comprèn el període entre 1541 i 1570.
Keywords: Sardenya; Carles V; Mediterrani; Granvelle; Edició de textos; Segle XVI