Mercedes Sanz-Bachiller: Biografía política (2021)
Mercedes Sanz-Bachiller és coneguda per haver sigut l’esposa d’Onésimo Redondo i per haver fundat i dirigit Auxili d’Hivern / Auxili Social (1936-1940). Però, a més d’això, va desenvolupar una llarga carrera política, entre 1941 i 1979, que fins ara no havia estat estudiada i que constituïa una llacuna historiogràfica. Aquesta biografia política, per tant, ens permet conèixer una dona que va tenir un poder significatiu durant tot el franquisme i que el va exercir treballant en diferents organismes: l’Institut Nacional de Previsió, l’Obra Sindical de Previsió Social, les Corts franquistes i la Unió Interparlamentària. Aquesta activitat, a més, llança llum sobre el paper polític que algunes dones falangistes van exercir en el règim franquista.
Keywords: Règim franquista; Dones falangistes