Trabajo social para tiempos convulsos: El camino hacia la ruptura epistemológica (2021)
La pràctica narrativa s’ha convertit en un nou paradigma de la intervenció social i d’ací deriva la importància d’aproximar-se al coneixement de la construcció epistemològica d’aquest model de treball social. L’objecte del llibre és demostrar la capacitat d’impacte que té aquest nou model en les professionals que treballen en aquest àmbit, la posició de poder de les quals és qüestionada pels paradigmes postmoderns i postestructuralistes. Així mateix, ens acosta a la pràctica professional de les treballadores socials i d’altres professionals dels serveis socials en el seu exercici quotidià: com, a través del nou model de la pràctica narrativa, es canvia la percepció de la realitat dels problemes socials i com les persones consultants poden trobar un relat diferent que els permeta prendre consciència del seu empoderament davant l’adversitat.
Keywords: Treball social; Servicis social; Pràctiques narratives; Inclusió social; Desenrotllament comunitari