Cuentos para quinceañeras: James Fenimore Cooper (2020)
James Fenimore Cooper (1789-1851) es considera el primer gran novel·lista nord-americà de fama internacional gràcies a les seues històries d’aventures, especialment ‘L’últim dels mohicans’. Abans de consolidar-se com a tal, però, va provar sort amb la narrativa breu i va emprendre la redacció d’alguns relats d’índole sentimental i intimista, dels quals només en va acabar dos: «Imagination» i «Heart». Només publicar-los, sota un pseudònim femení i amb el títol de ‘Tales for Fifteen’, se’n va desentendre, motiu pel qual han passat desapercebuts per a gran part de la crítica. Amb el propòsit d’enriquir l’estudi de l’etapa inaugural de la literatura estatunidenca, en presentem ací la primera versió en espanyol i l’edició crítica d’aquests textos oblidats, que constitueixen una baula perduda en la història del conte nord-americà.
Keywords: literatura nord-americana