PICCOLO. Interacciones parentales con los/las niños/as: Lista de ítems de observación vinculados al desarrollo (2021)
On són més fortes les habilitats dels pares i les mares? Com se’ls pot animar a esperonar el desenvolupament cognitiu, social i lingüístic dels seus fills i filles? Aquestes i altres qüestions es poden respondre amb PICCOLO®, un instrument d’observació ràpida i fiable dissenyat per a avaluar i controlar la qualitat de les interaccions parentals amb els fills i les filles. Concebut per a una edat d’1 a 3 anys, el test PICCOLO® mesura 29 comportaments de suport al desenvolupament de progenitors i progenitores en quatre dominis crítics: afecte, responsivitat (capacitat de resposta), empenta o ànim i ensenyament. És la millor manera d’avaluar quines conductes de criança funcionen millor per a desenvolupar intervencions individualitzades que ajuden a les famílies en aquesta tasca i per a fer un seguiment dels resultats positius del programa de suport.
Keywords: Qüestionari d'avaluació; Observacional; Infància; Habilitats parentals; Relació patern-filial; Desenrotllament infantil; Habilitats educatives