Las Provincias y María Consuelo Reyna: Liderazgo y poder en tiempos de cambio (1966-1982) (2021)
En una dècada significativa en la nostra història recent, la que va de 1972 a 1982, una periodista, Consuelo Reyna i un mitjà de comunicació, “Las Provincias”, que fins ara no han estat estudiats, tingueren una gran influència influència com a actors rellevants en la Transició valenciana. En aquest període, la periodista i el seu diari encapçalaren aferrissades batalles ideològiques, consolidaren bàndols i opcions polítiques. I, amb tot, recorreren un trajecte com a empresa que deixà l’editora, Federico Doménech S.A., en una òptima situació en 1982, quan el camí de l’autonomia valenciana ja havia quedat clar amb l’aprovació de l’Estatut. La simbiosi entre periodisme i empresa és essencialment determinant i s’encarna en una figura, Consuelo Reyna, i en tres punts que resumeixen la història del diari degà: tradició, empresa i transició.
Keywords: Las Provincias; María Consuelo Reyna; Transició; València; Periodisme