(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2025)
Aquest llibre examina les relacions bilaterals entre Espanya i els Estats Units durant tres dècades crucials (1936-1964) i revela com el règim de Franco es va recolzar en una estratègia de política exterior que, en plena Guerra Freda, va trobar aliats estratègics en diversos sectors estatunidencs. A través de l’anàlisi del ‘Spanish Lobby’ i la seua capacitat per a influir en polítics, empresaris i militars, es desentranya la complexa xarxa d’interessos econòmics, ideològics i geopolítics que van acostar els dos països. Amb un enfocament rigorós, aquesta obra llança llum sobre figures clau, com l’ambaixador Lequerica i el bufet de Charles Patrick Clark, i explora la influència dels militars estatunidencs en la reconfiguració de les relacions internacionals d’Espanya. Més que una història d’aliances, aquest llibre és una anàlisi profunda de les tensions, els interessos i les negociacions que van definir un període crucial en la diplomàcia contemporània.