(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2026)
La Comunitat Valenciana afronta un nou context dominat pels efectes d’un canvi climàtic accelerat i d’una transformació territorial que no respecta les dinàmiques naturals, basada en decisions polítiques que fan trontollar assoliments de l’estat del benestar i donen lloc a problemes i riscos que obliguen a repensar comportaments i processos socioeconòmics considerats estables fins ara. Presentem ací, a partir d’una anàlisi rigorosa, amb visió propositiva, deu reptes que requereixen mesures d’actuació ràpides i aplicables plantejades per un grup d’especialistes de formació diversa i compromesos amb la societat. No són els únics desafiaments del territori valencià, però sí que són els de major repercussió socioeconòmica i territorial. Un treball col·lectiu que pretén contribuir al disseny d’un full de ruta per a les polítiques públiques de la Comunitat Valenciana en aquest moment complex i que parteix del principi bàsic de la necessitat de pensar per a actuar. Els territoris avancen des de la reflexió, mitjançant la formulació d’objectius realistes, d’idees raonables i pràctiques que aporten arguments per a un millor govern i un canvi positiu entorn de qüestions prioritàries per als anys venidors.