(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2025)
Aquesta obra proposa una interpretació de les metàfores morals del ‘Llibre d’amic e amat’ de Ramon Llull. L’estudi ofereix una exegesi rigorosa dels versicles en el seu conjunt, i insereix l’obra mística en el context intratextual, en el context espiritual medieval i en el pensament i l’obra lul·lianes. Especialment, el treball mostra el diàleg textual entre els versicles del ‘Llibre d’amic e amat’ i els pressupòsits teòrics del ‘Llibre de contemplació’, que ajuden a desxifrar el sentit ocult de les metàfores. L’obra es presenta, doncs, com una guia que encamina el lector cap al descobriment del tresor inacabable de sentits que Llull va voler encapsular en els 357 aforismes del ‘Llibre d’amic e amat’. I ho fa a partir dels tres elements fonamentals en l’univers medieval: l’home, el món i Déu, presentats com a camins, dreceres i sendes des dels quals iniciar el viatge cap a l’amat. Aquests camins de l’amor ajudaran el lector a entendre el missatge bell i endreçat del millor assoliment de la nova literatura lul·liana.