(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2025)
Els museus són espais de memòria, coneixement i diàleg, però també reflecteixen les construccions culturals i socials del seu temps. Com han estat representades les dones i els homes en les seves col·leccions? Quines històries s’hi han contat i quines han quedat en l’ombra? Aquest llibre mostra els resultats del projecte ‘Relectures, itineraris museístics en clau de gènere’, que convida a qüestionar les jerarquies establertes, a reconsiderar els criteris de valor artístic i cultural, i a reflexionar sobre el poder que subjau en la representació a través de la perspectiva de gènere. A partir d’una anàlisi crítica, s’exploren les representacions d’allò femení i allò masculí en l’art, la història i el patrimoni, oferint eines per a reinterpretar les exposicions i generar experiències culturals més inclusives i equitatives. En definitiva, aquestes pàgines ens exhorten a desafiar estereotips i qüestionar-nos el nostre paper en el foment d’aquestes actituds.