(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2025)
La producció literària de Vicent Andrés Estellés, el poeta valencià més rellevant de l’època contemporània i un dels principals poetes en llengua catalana del segle XX és extensíssima i abraça, a part de prosa i teatre, més d’un centenar de poemaris, alguns dels quals són especialment importants, com ‘Llibre de meravelles’, ‘La clau que obri tots els panys’, ‘El gran foc dels garbons’ o ‘Horacianes’. A més a més, l’escriptor ha esdevingut un referent literari i popular al País Valencià pel compromís dels seus versos, arrelats a la quotidianitat i al territori. Aquest llibre reuneix una vintena d’estudis realitzats per especialistes amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta i s’organitza en quatre parts. La primera inclou capítols relacionats amb la poètica, la temàtica i l’estil de la poesia estellesiana. En la segona s’apleguen treballs sobre les connexions i les relacions amb altres textos de la tradició literària i també amb la música. La tercera part conté els capítols que analitzen la seua obra periodística i també la prosa narrativa. Finalment, es recull una proposta d’aprofitament didàctic dels seus textos en l’àmbit educatiu.