(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2025)
A través de les contribucions d’especialistes en narrativa espanyola contemporània, aquest llibre ofereix un estudi global de l’obra de la novel·lista Belén Gopegui que se suma als esforços que s’estan desenvolupant des de la crítica acadèmica per a comprendre, conceptualitzar i categoritzar les problemàtiques, els conflictes i les preocupacions abordades en la narrativa actual. En Literatura i conflicte. Belén Gopegui, imaginaris per a la resistència es persegueix l’objectiu de reconéixer la importància i el pes específic de la seua obra dins del panorama narratiu espanyol. Per això, aquest volum traça un estudi global del seu treball que és, alhora, multiperspectivista: una constel·lació d’abordatges que no privilegien una temàtica, un enfocament concret o una metodologia, sinó que es construeixen com a mosaic d’interpretacions, d’anàlisis i de lectures complementàries capaces d’obrir nous camins en l’estudi de la narrativa d’aquesta autora.