(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2025)
Un aspecte destacat de la recepció de Samuel Beckett a Espanya és l’absència de consideracions crítiques sobre l’aspecte còmic de la seva obra. L’ús característic de l’humor per part del Nobel irlandès ha desaparegut gairebé totalment del discurs crític relacionat amb Beckett. S’ha perpetuat, en aquest sentit, un tòpic sobre Beckett, iniciat en els primers temps de la seva recepció a les lletres hispanes, com a autor plomís i profundament existencial. I, tot i això, Beckett és molt divertit, com demostren els vuit assajos dels quals es compon aquest llibre, tots ells escrits per especialistes internacionals en l’obra de Beckett i provinents d’universitats de Gran Bretanya, Brasil, Argentina, Alemanya i Espanya. Aquest llibre cobreix un buit en la literatura crítica sobre Beckett a Espanya, ja que no existeix cap monografia sobre aquest tema al nostre país. La descripció de l’humor en la seva producció literària, a més, té en compte la presència del còmic en el teatre, la novel·la i la poesia de Samuel Beckett.