(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2023)
La majoria dels documentals són protagonitzats per homes, però, fins ara, no s’havia explorat com s’hi presenten. En aquest volum pioner, Sara Martín Alegre analitza més de quaranta documentals per respondre la pregunta de com es representen les masculinitats dels Estats Units d’Amèrica. Des de ‘The Mask You Live In’ fins a ‘I Am not Your Negro’, s’analitzen setze cares diferents de la masculinitat americana: l’home bo, l’activista, el polític, el denunciant, el criminal, l’abusador sexual, l’innocent injustament acusat, l’home dependent, el soldat, el capitalista, l’aventurer, l’esportista, l’arquitecte, el fotògraf, el músic i l’escriptor. La visió de conjunt ressalta la vulnerabilitat dels homes davant els abusos patriarcals per part d’un cercle hegemònic que controla el poder, amb el doble propòsit d’ajudar-los a deslliurar-se de les seues màscares patriarcals i de reivindicar el documental com a gènere essencial en aquest alliberament.