(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2022)
Edgar Allan Poe es troba, sens dubte, entre els autors més llegits i més traduïts de la història de la literatura. És per això que els estudis que componen aquest volum contextualitzen la seua obra dins del marc del sistema literari hispanoparlant i també de la literatura universal. Hi conflueixen, en una seqüència coherent, aproximacions als contes “La máscara de la muerte roja”, “El pozo y el péndulo” i “El tonel de amontillado” en les quals es planteja l’anàlisi literària i temàtica dels textos i un estudi acurat del lèxic textual i dels elements estilístics i gramaticals. És en els viaranys de la lectura atenta d’aquests textos on es revela la seua interpretació particular des de conceptes genèrics com el gòtic, el fantàstic, el grotesc/arabesc i el terror.