(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2024)
Els gustos i interessos de la noblesa van pesar de diferents maneres sobre l’espectacle teatral dels Segles d’Or. Si d’una banda la noblesa cortesana produïa entreteniments teatrals per al seu propi consum i el del príncep, també les Entrades Reals, de producció municipal fonamentalment, van albergar espectacles la configuració i el contingut dels quals estaven determinats per la presència de la persona real i del seu seguici. Cal no oblidar tampoc la pressió que la ideologia nobiliària va poder exercir sobre certs gèneres, com el de la comèdia genealògica, segons posa de manifest la documentació sobre l’encàrrec de Lope de Vega d’un parell de comèdies d’aquesta espècie. les relacions i textos seleccionats il·lustren les diferents maneres i graus d’influència sobre la diversificada teatralitat àuria.