(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2025)
Quins signes distingeixen Batman de Superman? Com actuen i es representen aquests signes quan es traslladen del còmic al cinema? A través de l’anàlisi semiòtica i de les teories sobre adaptació, es caracteritza l’evolució de dues de les icones més cèlebres de l’editorial de còmics DC. Es tracta, doncs, d’una mirada crítica que revela com es reinterpreten, en el procés d’adaptació al llenguatge audiovisual, determinats signes com ara l’arquitectura de la ciutat on es desenvolupen les aventures dels superherois o el disseny dels seus vestits, abordant a més aspectes com la història del còmic o els seus referents culturals.