(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2025)
Estereotipos hispano-alemanes en la literatura de viajes del siglo XIX, de María José Gómez Perales, examina com els relats de viatge d’autors espanyols i alemanys d’aquesta època reflecteixen i configuren les imatges mútues entre les dues cultures. Aquesta obra traça un panorama històric que explica la formació de l’estereotip de l’“espanyol” en l’imaginari alemany i, al seu torn, la percepció d’Alemanya a l’Espanya vuitcentista. La seua contribució més destacada radica en aquesta anàlisi històrica, complementada per un enfocament comparatiu que enriqueix la comprensió de les relacions interculturals entre els dos països.