(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2018)
El present volum xifra el seu interès en l’anàlisi rigorosa de la poesia completa de Thomas Merton, famós a tot el món per la seva autobiografia ’La muntanya dels set cercles’. Merton va ser autor fecund de nombrosos llibres en prosa i en vers que han estat traduïts a més de vint idiomes i que van tenir una gran repercussió en l’àmbit dels estudis nord-americans, així com en la societat del seu temps. Entre altres aspectes, cal destacar la seva doble condició de ciutadà europeu i nord-americà, la seva rellevància històrica en el context de la revolució dels drets civils en USA i de la intervenció del gegant americà a Vietnam, la seva vinculació poètica amb Nicanor Parra o el seu paper com a mentor d’Ernesto Cardenal. La seva obra continua conservant un missatge crucial per a la humanitat, la necessitat d’una revolució lingüística i espiritual en el món d’avui, sotmès a la tirania planetària de la tecnociència i despullat del ’mundus imaginalis’. El gran mòbil de tot el seu plantejament ontològic i religiós serà precisament la seva aspiració a la Paraula i el seu gran misteri de l’Amor. En ella projecta i administra la seva pròpia imatge literària i humana.