(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2019)
This book collects for the first time a compendium of poems written in English by brigadists, sanitary personnel and journalists that participated or were involved in the Spanish Civil War, as well as by intellectuals, writers and journalists that supported the republican cause from the outside. The anthology starts from a previous historical framework in which this poetic legacy has been contextualized, to know where, when, how and why these poems were written, and who wrote them or who were their protagonists. All these analyses have served to understand the causes of why this poetic legacy has been denied and has not received the recognition it deserves today. Aquest llibre recull per primera vegada un compendi de poemes escrits en anglès per brigadistes, personal sanitari i periodistes que van participar o van estar involucrats en la Guerra Civil espanyola, així com per intel·lectuals, escriptors i periodistes que van donar suport a la causa republicana des de l’exterior. L’antologia parteix d’un marc històric anterior en el qual s’ha contextualitzat aquest llegat poètic, per a saber on, quan, com i per què es van escriure aquests poemes, i qui els van escriure o qui en van ser els protagonistes. Totes aquestes anàlisis han servit per a comprendre per què aquest llegat poètic ha sigut negat i no ha rebut el reconeixement que hui mereix.