(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2023)
Sense abandonar el seu domini –el concepte–, la filosofia pot interpel·lar l’escena teatral, la qual, al seu torn, proposa reptes que el pensament pot fer seus. D’aquest doble diàleg, mantingut per dos focus d’una el·lipse, sorgeix l’obra, dramàtica i reflexiva, de Juan Mayorga. ‘Mayorguiana’ explora un corpus híbrid i postula que els seus dos vessants creatius naixen d’una inspiració comuna; millor encara, cadascun es constitueix en virtut d’incitacions que provenen de l’altre. Cal, doncs, rastrejar el substrat discursiu de la proposta teatral, l’argumentació subjacent a l’argument i, encara que resulte menys obvi, sondar la matriu dramàtica de la idea. Escriptura singular: Mayorga filosofa dissenyant trames i personatges, però també sap insuflar tensió dramàtica –‘agón’ teatral– a l’esforç categorial.