(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2023)
La societat monocultural és una fal·làcia, és inviable, perquè obligaria les minories a integrar-se mitjançant l’assimilació: significaria imposició d’una cultura sobre les altres amb l’objectiu d’aconseguir una uniformització social que facilitara la dominació d’un grup sobre els altres i l’eliminació de tota diferència. En canvi, la diversitat intercultural, sobre la qual versa aquesta obra col·lectiva, ens convida a modificar allò que no volem; ens insta a créixer i a fer-ho multilateralment i, per aconseguir-ho, hem de reinventar-nos, la qual cosa comporta reformar els espais i les estructures perquè l’Altre diferent penetre en el nostre món i viceversa. Això implica desmuntar arguments fallits i no posar tantes traves al fet que s’expresse la diversitat, aqueixa diversitat que és consubstancial a la vida i que implica possibilitat, reafirmació i desenvolupament genuí.