(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2023)
L’any 1767, els jesuïtes que vivien a l’antic regne de València (190 en total) van patir les conseqüències del fet històric que més va commoure l’Europa catòlica del set-cents: l’expulsió de la Companyia de Jesús dels dominis de Carles III. A partir de les fonts documentals, es reconstrueixen els esdeveniments des de l’assetjament inicial a aquests religiosos valencians, amb la consegüent expulsió, l’exili involuntari a Còrsega i a Itàlia i, finalment, el retorn a terres valencianes quaranta-nou anys després. Una panoràmica completa, doncs, del procés fins a la restauració de l’orde jesuític i el restabliment d’aquest a València, el 1816.