(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2023)
Si bé les campanyes de Sir Arthur Wellesley des de Portugal van ser decisives a l’hora d’aconseguir la derrota napoleònica en la guerra del Francès, la zona oriental de la península hi va tenir també un protagonisme important, ja que des d’ací es va proveir d’homes i mitjans els exèrcits patriotes que lluitaven al nord i a l’interior, i, en concret a Alacant, va desembarcar el 1812 una expedició militar anglosiciliana per a donar suport a la penetració de Wellington cap al centre peninsular. Basada en la documentació de quatre importants arxius del Regne Unit, aquesta obra ajuda a entendre un tema encara poc conegut, al marge de l’evolució dels exèrcits de Wellington. Entre altres aportacions, analitza la personalitat i actuació dels principals generals i marins britànics que van intervenir en la zona, les accions dels esquadrons navals en les costes i dels ‘military agents’ en terra, les opinions dels anglesos sobre els aliats espanyols i sobre l’evolució de la guerra, el paper de les Balears i l’intervencionisme britànic en la governació d’aquestes illes i de Catalunya. També explica la pressió d’un grup d’oficials a favor de l’annexió al Regne Unit d’alguns territoris perifèrics d’Espanya i l’entrada de dos exèrcits hispans a França per Catalunya i Navarra a l’agost de 1815, en el marc dels Cent Dies.