(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2019)
Entre la bellesa i el sublim hi ha un espai del qual brolla el meravellós, fenomen arborescent que desplega les seues flors fascinants en l’escenari de la nostra consciència i forma part dels corrents movedissos i diversos de l’existència. Romanem expectants a l’espera d’esdeveniments que ens commoguen, que arriben a nosaltres com a ’accidents’. Mentre esperem aquest alineament extraordinari entre l’objecte meravellós i la nostra disposició anímica, el discurs estètic s’erigeix en espai natural per a la fascinació. Admirable, irracional, exaltació de l’esperit, essència o excés, pel seu caràcter ’il·lusori’ ha estat relegat en el pensament sistemàtic als àmbits perceptius de la naturalesa i les arts, però els transcendeix. Aquest llibre explora la nostra cultura i traça una història, no tant lineal com ’poiètica’, de tendències o models de representació.