(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2021)
Introductor de les tècniques Freinet en l’escola espanyola i en la cubana, Herminio Almendros va ser, a més, un renovador de la literatura per a la infància, tasca en la qual destacar la seua actualització de l’obra de José Martí. L’autor d’aquest llibre, Ferran Zurriaga, fa un recorregut per la vida i l’activitat docent d’Almendros a partir de materials inèdits, cartes personals i estimoniatges de les persones més pròximes a ell, per a descobrir-nos a una de les figures més influents en la pedagogia moderna.