(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2022)
Assaig controvertit, obertament polèmic i transversal, “Espacio y jerarquía. Apuntes para una geometría radical” aborda una qüestió espinosa: la constitució de grups de poder en les institucions acadèmiques. L’autor proposa analitzar-la, a més, des del projecte d’una geometria radical, és a dir, a partir d’una tècnica poètica que entén l’espai no com una estructura epistemològica que fa possible l’aparició, l’assentament i la proliferació d’una elit que sobredetermina la investigació científica, sinó com la manera de percebre la vida a través de l’extensió material dels cossos i les coses que hi passen o hi són. Política, matemàtiques, poesia o metafísica s’entrecreuen en les pàgines d’un assaig nascut amb vocació dialògica que, no obstant això, ofereix repòs incòmode. Del que es tracta en aquestes pàgines no és tant de controlar com de descontrolar els discursos; no tant de fixar el rumb com de desorientar la navegació; no tant de regular com de desregular els programes d’investigació... La geometria radical s’acosta a la realitat mitjançant aproximacions temptatives que mai són definitives: la naturalesa no fracturada de les coses, l’imprescindible escepticisme de base i la no permanència en la història de les idees exigeixen a qui pensa des d’ací la virtut de la ironia amb un mateix i amb el seu producte.