(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2020)
Durant anys, el principal objectiu de les investigacions urbanes a Espanya va consistir a estudiar les arrels de l’intens procés urbanitzador associat a la bombolla immobiliària. Més tard, es van dirigir cap als greus efectes provocats per la crisi d’aquest model de creixement. Tanmateix, des de 2013 s’ha iniciat un nou cicle immobiliari marcat per la recuperació de la inversió i la compravenda d’habitatges, la nova escalada dels preus o la bombolla del lloguer en les grans ciutats, que genera nous conflictes. El llibre analitza l’evolució de l’activitat immobiliària a Espanya durant l’últim quart de segle prestant especial atenció a les estratègies dels actors financers, essencials per a comprendre aquests processos. Les seues principals novetats són l’estudi detallat d’aquest nou cicle i els seus forts contrastos territorials, així com de les estratègies dels nous operadors financers, que competeixen amb els tradicionals per repartir-se el negoci urbà, la qual cosa accentua el procés de mercantilització de la ciutat.